top of page

Vereenvoudiging van de procedure: Akte van Onroerende Erfopvolging verkrijgen via de FOD Financiën

Inleiding: Sinds april 2023 hebben erfgenamen een nieuwe mogelijkheid gekregen om de akte van onroerende erfopvolging op te vragen. In plaats van de traditionele route via een notaris, is het nu ook mogelijk om deze belangrijke documentatie rechtstreeks via de FOD Financiën aan te vragen. Dit artikel belicht de voordelen van deze nieuwe procedure, maar benadrukt tevens dat het niet in elke situatie mogelijk is. Bovendien kunnen wij u informeren en ondersteunen bij deze aanvraag.


Wat is de Akte van Onroerende Erfopvolging? De Akte van Onroerende Erfopvolging is een cruciaal document dat de overdracht van onroerende goederen regelt na het overlijden van de eigenaar. Het bewijst de rechten van de erfgenamen en biedt een basis voor verdere juridische stappen met betrekking tot de nalatenschap.

Vereenvoudigde procedure via de FOD Financiën: Sinds april 2023 hebben erfgenamen de mogelijkheid om de akte van onroerende erfopvolging direct aan te vragen bij de FOD Financiën.


Vereenvoudiging en tijdsbesparing: Door de aanvraagprocedure rechtstreeks bij de FOD Financiën te doorlopen, kunnen erfgenamen tijd besparen en het administratieve proces vereenvoudigen. Er is geen tussenkomst van een notaris vereist.


Beperkingen en uitzonderingen: Hoewel de mogelijkheid om de akte van onroerende erfopvolging via de FOD Financiën op te vragen een waardevolle optie is, is het belangrijk te benadrukken dat dit niet in elke situatie mogelijk is. Er kunnen specifieke omstandigheden zijn waarbij de tussenkomst van een notaris nog steeds vereist is. Het is raadzaam om advies in te winnen om te bepalen of uw situatie in aanmerking komt voor deze nieuwe procedure.

Hulp bij de aanvraag en opvolging van de akte: Als nalatenschapsadviseur begrijpen wij het belang en de complexiteit van het verkrijgen van de akte van onroerende erfopvolging. Wij staan klaar om erfgenamen te ondersteunen bij het aanvragen en opvolgen van deze akte.

Neem gerust contact op met ons op het nummer 0486 07 58 59 of stuur een mail naar info@trustor.be


Dries Loncke

Zaakvoerder Trustor


179 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page